سمعک هوشمند برای چه افرادی مناسب است
سمعک هوشمند یکی از انواع سمعکهای دیجیتال میباشد. دلیل اینکه این گروه از محصولات کمپانی ها با این واژه معرفی میشود این است که دارای خصوصیات متفاوت و پیشرفته تری نسبت به سایر مدلها می باشد. سمعک هوشمند به سمعکی گفته میشود که توانایی شناسایی ویژگیهای صوتی محیط را داشته باشد و تنظیمات و شرایط خود را با آن سازگار کند.
صداهای گفتاری و نویز دارای خصوصیات متفاوتی نسبت به یکدیگر میباشند، اما آمیختگی زیاد طیف فرکانسی و شدتی این صداها بایکدیگر باعث به هم خوردن درک فرد میشود. این سمعکها با جداسازی صدای گفتار از نویز دو کار مهم انجام میدهند:
اول اینکه گفتار را به خوبی تقویت میکند، بدون اینکه صداهای اضافی را تقویت کند. دوم اینکه نویز زمینه را در حدی کاهش میدهد که برروی درک گفتار تاثیر منفی نداشته باشد و راحتی فرد را افزایش میدهد.
ارتباط وایرلس بین دو گوش، نقطه قوت سمعک هوشمند
در سالهای اخیر کمپانی های سمعک نوع جدیدی از تکنولوژی وایرلس را در سمعک هوشمند ابداع نمودند. جدیدترین سیستم های وایرلس بیشتر روی برقراری ارتباط بین سمعک های دو گوش با یکدیگر تمرکز نموده است. سمعک هوشمند با داشتن میکروفونهای ویژه و متفاوت صداها را به گونه های جدیدتر و بهتری دریافت میکند. پس از دریافت صداها توسط دو سمعک ، اشتراک گذاری اطلاعات با یکدیگر صورت میگیرد و اصوات دریافتی توسط دو گوش در یک سیستم واحد و به سرعت تفسیر میگردد.
مزیت این سیستم این است که عملکرد جداسازی گفتار از نویز با قدرت بیشتری انجام میشود و علاوه بر آن توانایی تمرکز بر گفتار هم به فرد داده میشود. تصور کنید فرد دارای دو سمعک هوشمند در خیابانی شلوغ به همراه دوست خود در حال قدم زدن میباشد. صدای ماشینهای در حال عبور و سروصداهای دیگر، برقراری ارتباط او را با مشکل مواجه میکند. با استفاده از سیستم وایرلس دوگوشی محصولات هوشمند، سمعک سمت راست ( سمتی که به طرف فرد گوینده است) گفتار را بیشتر دریافت میکند و آن را به سمت مقابل که به سمت خیابان است منتقل میکند. در این حالت فرد گفتار را در هر دو گوش میشنود و صدای آزاردهنده خیابان را ضعیفتر دریافت میکند.
سمعک هوشمند ، تمایز دهنده صداهای متفاوت و دارای شرایط طیفی، فرکانسی و شدتی مختلف
صداهای محیط دارای ویژگیهای مختلفی از نظر فرکانس، بلندی (شدت) و ویژگیهای طیفی میباشند. سمعک هوشمند با استفاده از تشخیص فرکانسها و خصوصیات مختلف سیگنالهای صوتی آنها را از یکدیگر تمیز میدهد. بدین صورت صدای موسیقی در حال پخش یا اجرا با کیفیت بهتری برای فرد تقویت میشود. علاوه بر آن با تفکیک فرکانسها، اصواتی که تقویت بیشتری لازم دارند برای فرد بیشتر تقویت میشوند
شناسایی محیط و تغییر اتوماتیک برنامه توسط سمعک هوشمند
سمعک هوشمند محیطهای مختلف را براحتی شناسایی میکند و براساس تقسیم بندی محیط به حالت های مختلف ، میزان تقویت را برای هر یک بصورت اختصاصی تنظیم میکند. اگر فرد دارای سمعک هوشمند وارد محیط جدیدی شود سمعک بصورت اتوماتیک آن را تشخیص میدهد و به آرامی خصوصیات خود را با آن وفق میدهد. میزان تقویت ، نوع تمرکز بر گفتار، میزان و شدت تفکیک گفتار و نویز از یکدیگر و … از ویژگیهایی است که سمعک در این شرایط تغییر خواهد داد.
قابلیت اتصال به لوازم جانبی در سمعک هوشمند
سمعک هوشمند معمولا دارای قابلیت وایرلس و قدرت اتصال بالایی میباشد. این محصولات معمولا به وسایل صوتی و ابزارهای جانبی مختلفی متصل میشوند. همچنین قابلیت کنترل این سمعک با اپلیکیشن های موبایل فراهم شده است.
ریموت کنترل سمعک هوشمند
با استفاده از ریموت کنترل امکان تغییر ولوم و برنامه سمعک وجود دارد.
اپلیکیشن موبایل به عنوان ریموت کنترل
با استفاده از موبایل میتوان صدای سمعک، برنامه ها و جهت و پهنای تمرکز میکروفونها بر گفتار را تغییر داد.
اتصال موبایل به سمعک هوشمند
سمعک هوشمند با اتصال مستقیم یا غیرمستقیم به موبایل صدای مکالمه و موسیقی را برای کاربر راحت تر میکند. سمعک های فرد در این حالت نقش هندزفری را ایفا میکند. همچنین امکان تغییر صدا توسط موبایل فراهم شده است.
اتصال مستقیم وایرلس
در مدلهای پیشرفته محصولات هوشمند امکان اتصال مستقیم صدا بدون نیاز به رابط واسطه وجود دارد.
اتصال غیرمستقیم
در برخی مدلهای سمعک هوشمند برای برقراری ارتباط با موبایل نیاز به لوازم جانبی واسطه میباشد تا بتوان صدای مکالمه تلفنی و موسیقی موبایل را به سمعک ها انتقال داد
استفاده از سیستم GPS موقعیت یاب در سمعک هوشمند
یکی از تکنولوژیهای جدید به کارگرفته شده در سمعک هوشمند وایرلس سیستم GPS موقعیت یاب میباشد. امکان پیدا کردن سمعک برروی نقشه گوگل توسط اپلیکیشن موبایل با استفاده از این سیستم فراهم شده است.
علاوه بر این ، قابلیت هوشمند سمعک ارتقا یافته است. با استفاده از این سیستم محیط های پرکاربرد و پر تردد فرد بر روی نقشه تعیین میگردد و تنظیمات اختصاصی و مورد دلخواه هریک صورت می پذیرد . با ورود فرد به هریک از این محیطها ( مانند محل زندگی یا کار) تنظیمات اختصاصی سمعک بصورت اتوماتیک لحاظ میگردد.
مورد قابل توجه در این تکنولوژی قابلیت یادگیری است که پس از چند بار ورود به یک محیط خاص و تغییر خصوصیات سمعک هوشمند توسط فرد ( مانند کم یا زیاد کردن صدا) سمعک یاد میگیرد که در مواجهه مجدد با آن محیط یا محیط های مشابه عملکرد خود را پیشبینی و بصورت اتوماتیک تغییر دهد.
سمعک هوشمند برای چه افرادی مناسب است؟
تقریبا تمام افراد دارای افت شنوایی میتوانند از سمعک هوشمند استفاده کنند. عملکرد این گروه از سمعکها نسبت به سمعکهای معمولی بسیار بیشتر بوده و افت شنوایی را به نحو بهتری جبران میکنند. اما اینکه کدام مدل دقیقا برای فرد مناسب است نیازمند انجام بررسیهای بیشتر میباشد که پس از انجام تست های کامل شنوایی و ارزیابی های دقیق امکان پذیر می باشد. اما برخی افراد نیاز بیشتری به این سمعکها دارند. کودکان و نوزادان با توجه به دوره حساس آموزش گفتار و زبان و همچنین ضرورت پیشرفت تحصیلی، عملکرد بهتری را با سمعک هوشمند از خود نشان داده اند. همچنین دانشجوها ، دانش آموزان، اساتید و افراد دارای شغل های حساس و ارتباطی ، از سمعکهای هوشمند رضایت بالاتری دارند.